WIOSENNA SAŁATKA Z FETĄ I KUKURYDZĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Piękna, kolorowa i smaczna - idealnie ozdobi stół wielkanocny.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki sałatki:
    1/2 niedużej sałaty lodowej,
    3-4 łyżki kukurydzy,
    100 g fety,
    1/2 małej cebuli czerwonej,
    8 małych pomidorków.

    Składniki na sos:
    2 łyżki oliwy,
    łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu,
    sól i pieprz do smaku,
    1/2 łyżki soku z cytryny.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z fetą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myję i osuszam, następnie siekam.
    Kukurydzę osączam z zalewy.
    Pomidory kroję w ćwiartki, fetę w kostkę, a cebulę w cienkie ćwierćplasterki.
    Składniki sosu dokładnie łączę i doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
    Na talerzu układam sałatę, następnie resztę składników.'
    Całość polewam przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować