Wiosenna sałatka z fetą

5 (200 ocen)

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, z mnóstwem witamin. Jest orzeźwiająca i pyszna. Idealna jako dodatek do grilla czy pieczonego kurczaka.

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    20dag sera feta
    1 pęczek rzodkiewki
    1 zielony ogórek
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    4 łyżki oliwy
    3 łyżki wody
    Szczypta soli
    Szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyścić z nasion i wraz z obranym ogórkiem posiekać w paski. Rzodkiewki pokroić w półksiężyce. Warzywa przełożyć do miski.
    Wymieszać zioła i przyprawy z wodą i oliwą. Przygotowanym sosem polać warzywa i posypać pokruszoną fetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Rzodkiewka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować