Wiosenna sałatka z chwastami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak, tak, bo zielsko nadaje się do jedzenia i jest bogate w witaminy i minerały. Do tego smaczne, jeśli ktoś odważy się spróbować. Ja osobiście polecam. Zdrowe i niskokaloryczne...

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata strzępiasta: 0.5 sztuki
    - liście mniszka lekarskiego: 10 sztuk
    - liście komosy białej: 20 sztuk
    - liście szpinaku: 10 sztuk
    - liście szczawiu: 10 sztuk
    - ogórek zielony: 0.5 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 5 sztuk
    - szczypiorek (z cebulką): 1 pęczek
    SOS:
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - musztarda ziarnista: 1 łyżka
    - sos balsamiczny: 1 łyżka
    - ocet jabłkowy: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z chwastami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Satałę oraz liście chwastów myjemy, osuszamy i ukłądamy na talerzach. Ogórek i rzodkiekę kroimy w plasterki, pomidora w ósemki, układamy na sałacie. Cebulkę kroimy w plasterki,a szczypiorek siekamy.
  • 2. Wszystkie składniki sosu mieszamy i polewamy nim sałatkę.
  • 3. W wersji "dla męża" wystarczy na sałacie ułożyć upieczoną pierś z kurczaka i zanim się małżonek zorientuje spałaszuje również zdrową żywność.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mniszek lekarski Rzodkiewka Sałata Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (170 ocen)

Sałatka wiosenna

To może cię zainteresować