Wiosenna salatka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka i idealna na drugie śniadanie

  • 15 min

Składniki:

  • kapusta pekińska
    świeży ogórek
    oliwki zielone
    ulubione kiełki (ja w tym wydaniu użyłam rzeżuchy)
    jajko
    pomidor
    ser żółty w kawałku
    Sos:
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka śmietany 18%
    sól i pieprz
    mały ząbek czosnku

Wiosenna salatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układamy warstwowo po kolei :

    Drobno posiekaną kapustę, ogórka pokrojonego w kostkę, oliwki, zalewamy sosem, kiełki, ser żółty pokrojony w kostkę, pomidor i jajko ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki, na końcu możemy wszystko polać resztą sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy