Składniki:
• Główka sałatki,
• 3 -4 rzodkiewki,
• 3 jajka ,
• Pomidor,
• Kilka kostek sera feta,
• Oliwa z oliwek, sól, pieprz do smaku,
• 5-6 listków bazylii do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Wiosenna sałatka
1.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Sałatkę płuczemy i rwiemy delikatnie. Przekładamy do miski. Dokładamy do niej jajka, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, pokrojonego pomidora oraz ser feta. Całość polewamy oliwą z oliwek, solimy i pieprzymy. Bazylie kroimy w paseczki i oprószamy nią sałatkę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze