Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do wiosny jeszcze troszkę , za oknem śnieg ale nic nie przeszkadza aby poczuć ją już . moja propozycja na weekend pasta jajeczna z dużą ilością rzodkiewki. pasuje na każde pieczywko.

  • 15 min

Składniki:

  • 10 jajek

    3 pęczki rzodkiewki

    sól do smaku

    majonez 2 łyżki

    śmietana 30 % 2 łyżki

Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka. Składniki dobrze mieszamy. Dodajemy majonez,śmietanę. Jeszcze raz dobrze mieszamy aby powstała pasta. Solimy do smaku. Chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy