Wiosenna pasta (smarowidło) jajeczno -szynkowa ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Na śniadanie i nie tylko.. polecam smarowidło-paste jajeczno-szynkowa ze szczypiorkiem-smacznie-lekko i zdrowo...

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    5 plasterków szynki np drobiowej
    pęczek świeżego szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki miękkiego masła
    szczypta majeranku
    pół łyzeczki curry
    sól,
    pieprz świezo zmielony

Wiosenna pasta (smarowidło) jajeczno -szynkowa ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jaja ugotować na twardo. Obrac ze skorupek , zetrzec na tarce o drobnych oczkach.
    Szynkę drobno pokroic w kostkę,szczypioreK umyć, osuszyć i takze posiekać.
    2. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę, masło, przyprawić do smaku, wymieszać. Odstawic na conajmniej kwadrans do lodówki by smaki sie przegryzły.
    Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy