Wiosenna pasta do kanapek

  • wyświetlono: 639 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Nie mając pomysłu na brokuła, a wiedząc, że mam go w lodówce i muszę natychmiast użyć- wymyśliłam dzisiejsze śniadanie. Pastę brokułowo- jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokuła, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam...

Joanna Tokarz
  • 25min

Składniki

1 brokuł
2 jajka
4 duże rzodkiewki
1 łyżka śmietany 18%
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenna pasta do kanapek

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Różyczki brokuła wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy ok 9 minut- do miękkości. Studzimy.
  • 2. Jajka kroimy w kosteczkę, rzodkiewkę siekamy. Ostudzonego brokuła blendujemy. Dodajemy jajka, rzodkiewkę i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Z dodatkiem pomidora smakuje rewelacyjnie, ale i sama na chlebku jest bardzo dobra w smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuwarzywapastaśniadaniebrokułwiosna na talerzuwiosenne śniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta na bagietce

Dodane przez: Demirci

Orzechowa pasta do kanapek

Bardzo prosta i pasuje do wielu...

image-1lbgagq

Dodane przez: weronikas

pasta pieczarkowa z serem białym do kanapek

Pasta do kanapek domowej roboty...

Pasta z paprykarza na kanapki

Dodane przez: in-humility

Szybka pasta z paprykarza do kanapek

Bardzo łatwa i szybka w wykonaniu...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: wedith1

Pasta do kanapek z tuńczyka

Przybranie kanapki: plastry jaj,...

Pasta jajeczna do kanapek

Dodane przez: koma61

Pasta jajeczna do kanapek

Przepis jest banalny w wykonaniu....

Pasta do kanapek z czerwonej fasoli

Dodane przez: Kuanan

Pasta do kanapek z czerwonej fasoli

Wyśmienity dodatek do kanapek,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE