Wiosenna młoda kapusta

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie i proste w przygotowaniu danie.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    10 dag margaryny do smażenia
    1 średnia cebula
    200 ml śmietany 30%
    pęczek koperku
    1 szklanka wody
    sól, pieprz

Wiosenna młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obieramy z liści, kroimy na pół i wykrawamy głąb.Następnie szatkujemy i dajemy do garnka i podlewamy szklanką wody. Gotujemy pod przykryciem do miękkości ok 5-7 min. Na patelnię dajemy margarynę i poszatkowaną cebulę i smażymy aby się zeszkliła. Po ugotowaniu wodę odcedzamy z kapusty dodajemy podsmażoną cebulkę następnie dodajemy śmietanę i dusimy ok 2-4 min. Koperek szatkujemy i dodajemy na samym końcu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zamiast śmietany 30% można użyć 12%.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy