Wiosenna młoda kapusta

  • wyświetlono: 404 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybkie i proste w przygotowaniu danie.

LILI83
  • 15min

Składniki

1 główka młodej kapusty
10 dag margaryny do smażenia
1 średnia cebula
200 ml śmietany 30%
pęczek koperku
1 szklanka wody
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenna młoda kapusta

  • 1. Kapustę obieramy z liści, kroimy na pół i wykrawamy głąb.Następnie szatkujemy i dajemy do garnka i podlewamy szklanką wody. Gotujemy pod przykryciem do miękkości ok 5-7 min. Na patelnię dajemy margarynę i poszatkowaną cebulę i smażymy aby się zeszkliła. Po ugotowaniu wodę odcedzamy z kapusty dodajemy podsmażoną cebulkę następnie dodajemy śmietanę i dusimy ok 2-4 min. Koperek szatkujemy i dodajemy na samym końcu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zamiast śmietany 30% można użyć 12%.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylawiosnakuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

Wyśmienita młoda kapusta.

Dodane przez: LILI83

Wyśmienita młoda kapusta

Młoda kapusta najlepsze warzywo...

Młoda kapusta

Dodane przez: danusia19671

Młoda kapusta

Bardzo lubię młodą kapustkę z zieleninką

Młoda kapusta z chorizo

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Młoda kapusta z chorizo

Od jakiegoś czasu myślałam już...

kapusta młoda

Dodane przez: bieniaszka

Młoda kapusta na gorąco

Tylko młoda kapusta smakuje tak...

Młoda kapusta zasmażana

Dodane przez: luna19

Młoda kapusta zasmażana

Młodą kapustę podają na różne sposoby

LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Danie jednogarnkowe z papryką,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE