Wiosenna jajecznica na pełnoziarnistej bagietce

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jajecznicę potrafi zrobić nawet największy kulinarny Laik. Choć to żadne odkrycie, mam dziś dla Was lekką i pozytywną propozycję na marcowe śniadanie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - mozzarella: 1 sztuka
    - oliwki zielone i czarne: 1 opakowanie
    - sól i pieprz do smaku: 1 opakowanie
    - pełnoziarnista bagietka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Wiosenna jajecznica na pełnoziarnistej bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajecznicę przygotowujemy na teflonowej patelni (bez tłuszczu), doprawiamy wedle upodobań, nakładamy małymi porcjami na ukośnie pokrojoną bagietkę
  • 2. Wąskie plastry mozzarelli układamy na wierzchu, przykrywamy krążkami oliwek
  • jaja 3. Posypujemy szczypiorkiem lub tak jak w moim wypadku - przewlekamy przez krążki oliwek. Posypujemy startym serem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mozzarella Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować