Wiosenna jajecznica

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna, lekka jajecznica z dodatkiem polskich pomidorów i świeżego szczypiorku.

  • 10 min

Składniki:

  • - jajka - 2 szt
    - mleko 1,5% - 2 łyżki
    - pomidor - 1/3 szt
    - szczypiorek - według uznania
    - sól, pieprz
    - olej rzepakowy - 1 łyżeczka

Wiosenna jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidor myjemy i kroimy w kosteczkę. W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy pomidory i co pewien czas mieszamy. Jajka i mleko z dodatkiem przypraw roztrzepujemy na jednolitą masę. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Do podsmażonych pomidorów dodajemy masę jajeczną i smażymy ją do uzyskania konsystencji jaką każdy lubi. Na koniec do jajecznicy dodajemy szczypiorek i podajemy z 2 kromkami chleba (60 g) posmarowanego chudym twarożkiem. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy