winogronowy sernik z jogurtowym musem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Tego koloru jeszcze nie mam w swoim zbiorze serników.... Smak upieczonych winogron idealnie współgra z waniliowym serem i słodkim musem.... Sernik jest łatwy i szybki w przygotowaniu, polecam...

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 26cm:

    - 1kg sera białego
    - 200ml śmietanki 10%
    - 4 jajka
    - kilka kropel olejku waniliowego
    - 2 duże, płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

    Na spód:
    - 500g winogron bezpestkowych

    Mus:
    - 2 galaretki o kolorze zielonym
    - 500g naturalnego jogurtu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Mus Musy Wina

Winogronowy sernik z jogurtowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, owijamy szczelnie folią aluminiową.
    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na środkowej półce ustawiamy dużą blaszkę z wodą.
    Wszystkie składniki na sernik mieszamy, nie za długo, tylko do ich połączenia się, na blaszkę wysypujemy umyte i wysuszone winogrona,
    wylewamy delikatnie masę serową,
    wstawiamy do piekarnika, po wstawieniu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej 90-100 minut. Studzimy najlepiej na kratce ale jeszcze w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.
    Wystudzony wstawiamy do lodówki, w tym czasie robimy mus jogurtowy.
    Galaretki rozrabiamy w 300ml wrzątku, jak zaczyna tężeć mieszamy z jogurtem i wylewamy na schłodzony sernik,
    dekorujemy winogronem i schładzamy kilka godzin.
    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować