To ciasto to propozycja idealna dla tych, którzy nie potrafią zdecydować czy bardziej lubią serniki czy makowce ;)
1 godz. 40 min
Składniki:
Masa makowa:
- 900 g gotowej masy makowej z puszki
- 3 jajka
- 100 g mielonych migdałów (lub opakowanie dowolnego budyniu)
- 70 g kokosu
- 1 budyń waniliowy w proszku
*opcjonalnie dwie łyżeczki aromatu migdałowego lub rumowego
Masa serowa:
- 1 kg sera w wiaderku (mój był słodzony, jeśli Wasz jest naturalny, dodajcie ½ szklanki cukru lub więcej w zależności jak bardzo słodkie ciasta lubicie)
- drobniutko potarta skórka z dwóch pomarańczy, ewentualnie 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego
- 4 duże jajka (osobno białka i żółtka)
- 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego lub śmietany (kwaśnej lub słodkiej)
- 100 g miękkiego masła
- budyń waniliowy
Komentarze