wilgotne cisto mocno czekoladowe

4.5 (147 ocen)

dostałam przepis od szwagierki. używam go też do babeczek z foremki- przepis już zamieściłam

Składniki:

  • 3 łyżki wody
    1/2 kostki masła
    1 szkl cukru
    2 łyżki kakao
    2 jajka
    1 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    tłuszcz do formy( jeśli forma jest silikonowa to bez tłuszczu)


    lukier biały:
    cukier puder - 4 łyżki
    sok z cytryny- około 1-2 łyżek


    lukier czekoladowy:
    cukier puder - 4 łyżki
    kakao- 1 łyżka
    sok z cytryny- 1-2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wilgotne cisto mocno czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wodę, masło, cukier, kakao włóż do rondla i na bardzo małym ogniu doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając żeby składniki się dobrze połączyły. ostudź. dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, dokładnie wymieszaj. białka ubij na sztywno ze szczyptą soli a następnie połącz z resztą ciasta delikatnie mieszając.
    formę keksówkę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. wylej ciasto do formy. piecz 30-40 min w temp 180 stopni.
    gotowe zimne ciasto polukruj białym i czekoladowym lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować