REKLAMA
Pyszne, mocno orzechowe ciasto pachnące pierniczkami. Dodatek marchewki sprawia, że ciasto jest słodsze i wilgotne.
Dafne Oleksy
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Jak zrobić najlepszą na świecie polewę czekoladową? To bardzo proste! Przygotuj: 80 ml mleka (dowolnego) 100g masła (lub margaryny) 5 łyżek gorzkiego kakao 4 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki poza mąką ziemniaczaną umieszczamy w małym garnuszku, mieszamy do dobrego połączenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu, dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Polewa gotowa.
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowych gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto z nutką smaku kakaowego z orzechami. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia.
Lekkie ciasto cytrynowe jest wilgotne, mięciutkie o wyraźnym cytrynowym smaku. Polecam je też przez łatwość wykonania. Polane jest lukrem cytrynowo-pomarańczowym, który podkreśla smak ciasta i nadaje mu wilgotności.
Jest to przekładaniec składający się z mięciutkiego kakaowego ciasta, kremu cappuccino oraz biszkoptu z orzechami.
Przepis na ciasto orzechowe otrzymałam od mojej cioci, która piekła zawrze na święta. Bardzo mi posmakowało. Jest ciastem wyjątkowym. Od tamtej pory podtrzymuję jej tradycję.
Komentarze