Wilgotne Babeczki Czekoladowe Z Mleczną Polewą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie ma nic prostszego niż muffinki/babeczki których składniki wystarczy zamieszać i już prawie są gotowe ;) Dzisiaj taki przepis, na proste, wilgotne a przyjemnej strukturze babeczki które możemy zamrozić i wyjmować kiedy najdzie nas ochota ;)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6-8 sztuk:
    2/3 szkl mąki pszennej tortowej (szkl o pojemności 200 ml)
    2 czubate łyżki mąki kokosowej
    1 łyżka budyniu czekoladowego (jeśli nie mamy możemy dać waniliowy lub użyć mąki ziemniaczanej)
    2 łyżki miodu (jeśli damy gorzką czekoladę to dajemy 3 łyżki miodu)
    1 jajko kl M
    1/4 szkl mleka
    50 g czekolady deserowej lub gorzkiej
    50 g masła
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Mleczna polewa:
    1 łyżki masła
    2 łyżki mleka
    2 łyżki cukru
    około 6 łyżek mleka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Muffinki czekoladowe

Wilgotne babeczki czekoladowe z mleczną polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło roztapiamy i do roztopionego masła dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia.
    2. Do miski dajemy wszystkie suche składniki, a następnie mokre, całość miksujemy lub mieszamy trzepaczka na gładką konsystencję.
    Ciasto wykładamy do papierowych foremek do 3/4 ich wysokości.


    Pieczemy w 180 stop. przez 20-25 minut do suchego patyczka.

    3. Polewę szykujemy rozpuszczając masło razem z mlekiem i cukrem, zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku, mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Polewamy wystudzone babeczki. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować