Wigilijny zupa z owoców suszonych

4.47 (196 ocen)

Zupa z suszonych owoców z makaronem zawsze gości na mojej kolacji wigilijnej. Jest bardzo smaczna i aromatyczna, polecam.

Składniki:

  • 200 gram wędzonych śliwek
    200 gram wędzonych gruszek
    200 gram suszonych jabłek
    Garść suszonych jagód
    6 goździków
    Miód do smaku
    Sok z połowy cytryny
    Makaron żytni nitki
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Kompot

Wigilijny zupa z owoców suszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przekładamy wszystkie owoce, zalewamy 4 litrami wody, pozostawiamy na kilka godzin. Wstawiamy na gaz, dodajemy goździki, gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut od momentu zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dosładzamy do smaku miodem, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Kompot podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kompot z suszu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować