Wigilijna zupa grzybowa z makaronem łazanki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami smakuje nie tylko w święta. Możemy ją gotować wtedy kiedy ona smakuje nam najbardziej, zimą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
    suszone grzyby leśne 5 dag
    marchew 1 szt.
    makaron łazanki 20 dag
    śmietana 30% 100 ml
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Wigilijna zupa grzybowa z makaronem łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je do zmięknięcia. Grzyby gotujemy 15-20 minut, w pół litrze wody w której się moczyły. Do gotującego wywaru z grzybami dodajemy bulion, pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy około pół godziny od momentu wrzenia. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. W między czasie gotujemy makaron łazanki według instrukcji która znajduje się na opakowaniu. Zupę zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z łazankami, możemy posypać natką pietruszki.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować