Wieprzowina z zielona papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis dostałem od nauczycielki :) Próbowałem i na prawdę bardzo smaczne polecam :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zielona papryka: 2 plastry
    - schab: 360 gramów
    - bulion drobiowy: 125 mililitrów
    - czosnek ząbki: 1 ząbek
    - biały ocet winny: 1 łyżka
    - olej roślinny: 2 łyżki
    - sos Hoisin: 1 łyżka
    - mąka kukurydziana: 2 łyżeczki
    - sól, czarny pieprz do smaku: 2 dekagramy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Wieprzowina z zielona papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina z zielona papryką 1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    1. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, wrzucamy 360 g schabu, 2 zielone papryki oraz jeden ząbek czosnku. Całość smażymy mieszając.

    2. Po 2 minutach smażenia, dolewamy ½ szklanki bulionu drobiowego (125 ml), 1 łyżeczkę białego octu winnego oraz 1 łyżkę sosu hoisin. Całość smażymy mieszając, około minutę.

    3. Po minucie smażenia, przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem dla smaku. Dodajemy stopniowo mąkę kukurydzianą, cały czas mieszając. Gdy sos troszkę zgęstnieje, danie jest gotowe i możemy podawać na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sos hoisin

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Komunia Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować