Smażona wieprzowina z dodatkiem pieczarek oraz czerwonej papryki jest doskonałym pomysłem na szybki obiad. Przygotowujemy ją w niespełna 30 minut. Wieprzowinę z warzywami podawać najlepiej z ugotowanym wcześniej makaronem sojowym lub ryżem
Wieprzowina z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wyspać cebulę, podsmażyć.
2.Kotlety wieprzowe pokroić w cienkie paseczki, dodać je na patelnie. Wyspać curry, wymieszać.
3.Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać na patelnie.
Paprykę pokroić w dużą kostkę, wyspać na patelnie.
Smażyć całość przez około 5 minut, następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut lub do czasu aż wszystkie warzywa oraz mięso będą miękkie.
4.Pod koniec smażenia doprawić do smaku sosem sojowym oraz solą i pieprzem.
Wieprzowinę przełożyć na talerz z makaronem lub ryżem, następnie posypać sezamem.
Komentarze