Wieprzowina z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smażona wieprzowina z dodatkiem pieczarek oraz czerwonej papryki jest doskonałym pomysłem na szybki obiad. Przygotowujemy ją w niespełna 30 minut. Wieprzowinę z warzywami podawać najlepiej z ugotowanym wcześniej makaronem sojowym lub ryżem

  • 30 min

Składniki:

  • 2 cebule
    300 g pieczarek
    2 czerwone papryki
    3 łyżki oleju
    3 rozklepane kotlety wieprzowe (300 g)
    1 łyżeczka curry
    1 łyżka sosu sojowego
    Sól, pieprz
    sezam do posypania

Wieprzowina z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wyspać cebulę, podsmażyć.
  • 2. Kotlety wieprzowe pokroić w cienkie paseczki, dodać je na patelnie. Wyspać curry, wymieszać.
  • 3. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać na patelnie.
    Paprykę pokroić w dużą kostkę, wyspać na patelnie.
    Smażyć całość przez około 5 minut, następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut lub do czasu aż wszystkie warzywa oraz mięso będą miękkie.
  • 4. Pod koniec smażenia doprawić do smaku sosem sojowym oraz solą i pieprzem.
    Wieprzowinę przełożyć na talerz z makaronem lub ryżem, następnie posypać sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy