WIEPRZOWINA Z MAJERANKIEM I JABŁKAMI

4.5 (155 ocen)

  • 40 min

Aby w kuchni nie wiało nudą od czasu do czasu przygotowuję dla mojej rodziny nowe dania. Taka wieprzowina przypadła do gustu wszystkim domownikom. Jest pyszna i bardzo aromatyczna.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 kg chudej wieprzowiny np. od szynki
    • 4 cebule
    • 4 ząbki czosnku
    • 4 łyżki majeranku
    • 3 kwaśne jabłka
    • 3 łyżki masła, sol, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina z majerankiem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry a następnie w paski. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć 4 łyżkami majeranku i czosnkiem. Cebule obrać i posiekać. Obsmażyć na oleju razem z natartym mięsem. Całość doprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
  • 2. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Smażyć na maśle, posolić do smaku.
  • 3. Podajemy mięso z jabłkami i kopytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować