Wieprzowina w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Gotuję wg wlasnego uznania, bez przepisu, wówczas każda z powstalych potraw jest szczegolna

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • O,5 kg łopatki wieprzowej
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    3 małe zielone papryczki (nie ostre)
    łyżeczka musztardy ostrej (np.kremska)
    Pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    szczypta cukru
    szczypta pieprzu
    Szczypta soli
    tymianek, majeranek, natka pietruszki do smaku.
    łyżka oliwy
    Szklanka wywaru warzywnego

Wieprzowina w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pokrój mięso w małą kostke
    włóż do miski
    Do tego pokrój i dodaj 2 cebule, 2 ząbki czosnku, natke z pietruszki, 3 całe papryczki, dodaj przyprawy, 1 łyżkę oliwy i 1 łyżeczkę musztardy
    Wymieszaj i odstaw na ok.60 min.

    Przełożyć wszystko na patelnie i podsmażyć (bez dodawania tluszczu)
    Nastepnie dodac szklankę wywaru i dusić pod przykryciem ok.60 min-az będzie miękkie mięso.
    Podawać z kaszą bądź ziemniakami.
    SMACZNEGO



Komentarze

Podobne przepisy