Wieprzowina po chińsku na szybko

  • wyświetlono: 1418 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Przepis na bardzo szybki obiadek

Bilcia

Składniki

- 2 woreczki ryżu
- 1 mieszanka chińska (mrożona)
- resztki wędlin lub mięsa z poprzedniego dnia
- 1,5 łyżki sosu sojowego ciemnego
- sól, pieprz, czerwona papryka słodka, suszony imbir.
- tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Wieprzowina po chińsku na szybko

  • 1. Ryż gotujemy. Mieszankę podsmażamy na tłuszczu. Wędlinę kroimy w paseczki. Jak warzywa zaczną mięknąć dodajemy ryż i wędlinę. Mieszamy i dodajemy sos sojowy oraz przyprawy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżtania_kuchniaw_kilka_chwilwieprzowinakuchnia chińskaobiadna szybkodanie resztkowe

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku na szybko

Dodane przez: zzewa

Fasolka po bretońsku na szybko

Coś dla wielbicieli fasolki po...

Smażony ryż po chińsku z wieprzowiną i warzywami

Dodane przez: Zamarancza

Smażony ryż po chińsku z wieprzowiną i warzywami

Pyszne i sycące danie idealne na...

Wieprzowina po chińsku

Dodane przez: zzewa

Wieprzowina po chińsku

pyszny obiadek z kaszą

Karkówka po chińsku

Dodane przez: Aneta_77

Karkówka po chińsku

Zwykle do chińszczyzny dodaje się...

Pulpeciki po chińsku

Dodane przez: Martyna1991

Pulpeciki po chińsku

Moja rodzina uwielbia sosy w stylu...

image-25y4v9c

Dodane przez: monika016

Kurczak po chińsku z ryżem

Odrobina egzotyki i odejście od...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE