Wieprzowe żeberka z piekarnika

0 (0 ocen)

Mięso jest soczyste i bardzo smaczne .....

Składniki:

  • -żeberka wieprzowe 70 dkg
    -musztarda sarepska 2 łyżki
    -pietruszka suszona 1/2 łyżeczki
    -koperek suszony 1/2 łyżeczki
    -miód wielokwiatowy 1 łyżeczka
    -czosnek 1 ząbek
    -olej 1 łyżka
    -przyprawa do wieprzowiny 1 łyżeczka
    -papryka słodka
    -sól
    -pieprz

Wieprzowe żeberka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wymieszać, musztardę z miodem, czosnkiem, przyprawą do wieprzowiny odrobiną soli i pieprzem.
    Ucierając dodać po kropelce olej, pietruszkę, koperek.
    Umyte i osuszone żeberka podzielić na mniejsze porcje.
    Posmarować mięso marynatą,włożyć do miseczki szklanej, przykryć wstawić do lodówki na 12 godzin.( najlepiej na całą noc)
    Następnego dnia żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym albo na ruszcie w piekarniku, piec 40 minut w 170 stopni.
    Podawać z pyzami drożdżowymi albo kaszą.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy