Wieprzowe kotleciki z zielonym groszkiem

3 (1 ocen)

  • 30 min

Kotlety z wieprzowiny z dodatkiem groszku konserwowego to smaczne danie- ciekawe i nieco orgoinalne. Podane dzis - znikły z talerzy naprawde szybko , polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag wieprzowego mięsa-zmielonego
    1\2 puszki zielonego groszku konserwowego
    1 cebula
    - 1 jajko
    1 czerstwa bułka
    - zioła (tymianek, oregano)
    - sól i pieprz

    - olej lub oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Wieprzowe kotleciki z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso wieprzowe zmielić , dodać pokrojona w kosteczke albo stara na tarce o wiekszych oczkach cebulę , dodac jajko oraz namoczona i odcisniętą z nadmiaru wody , bułke.Dodać groszek i wymieszac składniki przyprawiajac do smaku. Wyrobic masę
    Z masy formować kotleciki, i smażyć z obu stron na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
    Podawac z ziemniakami i z ulubiona sałatka:)-Smacznego!!

Porady

6 porcji

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować