Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy bez kości
    3 duże pieczarki
    3 orzechy włoskie
    1/3 kostki grzybowej
    1 łyżka natki pietruszki
    ½ łyżeczki czosnku gran.
    ½ łyżeczki kozieradki
    ½ łyżeczki papryki słodkiej
    ½ łyżeczki oregano
    10 g fety
    ½ szklanki płatków owsianych
    1 jajko
    Olej do smażenia

Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu.
  • pieczarki zrumienić dodać orzechy 2. Pieczarki obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelnię dać 1 łyżkę oleju i zrumienić na nim pieczarki,aż zmniejszą swoja objętość o połowę. Mniej więcej w połowie czasu smażenia rozkruszyć kostkę grzybową. Orzechy posiekać dosyć grubo i wrzucić na patelnie, smażyć wszystko około 1 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać posiekaną natkę i ostudzić.
  • nałożyć farsz 3. Na płacie mięsa rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym z końców kawałki fety. Zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami.
  • panierować w płatkach 4. Płatki zmielić. Wysypać na talerz. Mięso panierować w jajku i płatkach i smażyć do zrumienienia z każdej strony.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy