Wieniec warzywny z kaszą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kasza wraz z chrupiącymi warzywami idealnie się komponują i smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    - Szklanka kaszy gryczanej,
    - 1 papryka,
    - 1 marchew,
    - 1 średni por,
    - ¾ szklanki kukurydzy,
    - 3 łyżki oleju,
    - Sól, pieprz,
    - 2 szklanki bulionu,

Wieniec warzywny z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wieniec warzywny z kaszą 1. Kaszę zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do momentu jak wchłonie wodę. Odstawiamy do napęcznienia. Por kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Marchew ścieramy na grubych oczkach. Tak przygotowane warzywa chwilę smażymy na oleju do miękkości. Dokładamy kukurydzę i doprawiamy.
  • Wieniec warzywny z kaszą 2. Na talerzu układamy wieniec z warzyw. W środek dajemy kasze i danie gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy