Wielowarzywna sałatka

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wielowarzywna sałatka wiosenna z ugotowanych warzyw z konserwowym groszkiem i kukurydzą, zaprawiona majonezem i musztardą.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średnie ziemniaki 6 szt.(sałatkowe)
    marchew 2 szt.
    seler 1 szt.
    por część zielona
    kurze jajka 6 szt.
    kiszone ogórki korniszony 7-8 szt.
    puszka groszku zielonego (200 g)
    puszka kukurydzy (200 g)
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    majonez swojski 3-4 łyżki
    1 łyżka stołowa musztardy
    pieprz ziołowy do smaku
    sól do smaku
    rukola do dekoracji
    żurawina do dekoracji
    ogórek do dekoracji
    seler naciowy do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Wielowarzywna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por także kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony i kukurydzę wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy oliwę,musztardę i majonez. Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Tak zrobioną sałatkę dekorujemy rukolą, żurawiną, ogórkiem i selerem naciowym, przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki żeby przeszła smakami. Po czasie chłodzenia możemy konsumować.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować