Wielowarstwowy omlet jajeczno-pomidorowo-szynkowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jajka to jedna z ulubionych moich potraw. Na smiadanie często serwuje je w postaci , omletów. Dzis pzygotowałam smaczny wielowarstwowy omlet , wszystkim smakowało takie sniadanie i na taki kolorowy omlet mam juz zamówienie u mojej rodzinki takze na jutro:)

  • 15 min

Składniki:

  • - 3 jajka
    3plasterki pomidora
    3 plasterki szynki

    2 łyżęćzki masła albo olej do smażenia

    - sól
    - pieprz
    bazylia
    szczypior świeży do ozdoby

Wielowarstwowy omlet jajeczno-pomidorowo-szynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wbiłam jajka, dodałam odrobinę bazylii, sól i pieprz (według uznania) i wszystko dokładnie wymieszałam łyzką Na dużej patelni rozgrzałam masło i wlałam masę jajeczną.Łyzką podzieliłam ja na 3 częśći i delikatnie wyrównałam kazdej z nich boki.
    Delikatnie obracałam patelnią żeby wszystko równo się ścięło. Kiedy na górze omletu zostało już bardzo niewiele surowej masy,nałożyłam plasterek pomidora i mały plasterek szynki , chwilę jeszcze poczekałam i odwróciłam na chwile na druga strone , a nastepnie na talerzu delikatnie kazdy omlet układałam warstwowo.
    Na koniec wierzch posypałam świezym , pokrojonym szczypiorkiem .Smacznego:)

Porady

podane składniki na jeden warstwowy omlet. cena za 1 porcje , 1.30 Omlet jemy widelecem z dodatkiem świeżego pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy