Wieloskładnikowa z fetą

5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Pasją gotowania zaraziła mnie żona Monika, która z zawodu jest dietetyczką. To ona codziennie gotuje pyszne obiady i desery. Ja natomiast eksperymentuję w kuchni przed rodzinnymi przyjęciami,

  • 60 min

Składniki:

  • ● 2 pomidory
    ● kapusta pekińska
    ● ogórek
    ● 10 dag fety
    ● 10 dag czarnych oliwek bez pestek
    ● 20 dag wędzonego kurczaka
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka kukurydzy
    ● 40 dag pieczarek
    ● kwasek cytrynowy
    Sos:
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● duży słoik majonezu
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wieloskładnikowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wieloskładnikowa z fetą 1. Warzywa myjemy, obieramy
    i kroimy w kostkę. Z kurczaka
    zdejmujemy skórę, mięso kroimy
    w kostkę. Kukurydzę
    i fasolę osączamy. Oliwki osączamy
    i kroimy w plasterki.
    Fetę kroimy w kostkę. Sos:
    zmiażdżony czosnek rozcieramy
    z solą i pieprzem, mieszamy
    z majonezem.
  • Wieloskładnikowa z fetą 2. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plasterki i przelewamy
    wrzątkiem z kwaskiem.
  • Wieloskładnikowa z fetą 3. Sałatkę układamy w salaterce
    warstwami, co trzecią warstwę polewając sosem
    majonezowym: kapusta, fasola,
    kapusta, sos, ogórek,
    mięso, pieczarki, sos, kapusta,
    kukurydza, sos, kapusta,
    feta, pomidory, oliwki. Przed
    podaniem schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować