Wieloowocowy kompot

0 (0 ocen)

Pyszny orzeźwiający kompot idealny w upalne dni

Składniki:

  • 30 dag porzeczek czerwonych
    30 dag agrestu
    30 dag truskawek
    2 jabłka
    1 łodyga rabarbaru
    kilka listków mięty
    cukier do smaku
    ok. 3 litry wody

Wieloowocowy kompot - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowy kompot 1. Owoce umyć. Porzeczki, rabarbar, jabłka obrać. Z truskawek usunąć szypułki. Rabarbar pokroić na mniejsze kawałki. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i również pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka włożyć owoce zalać ok 3 litrami zimnej wody, gotować na małym ogniu. Gdy kompot się zagotuje dodać listki mięty i cukier do smaku. Gotować do momentu aż owoce będą miękkie i wypuszczą cały swój sok i aromat. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy