Wielkopolskie kolorowe Gołąbki Poznańskie

4.5 (181 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Gołąbki-sztandarowa potrawa Polski-u mnie codzienna w nowym wydaniu

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kapusta cukrowa: 1 sztuka
    - kapusta czerwona/średnia: 1 sztuka
    - kapusta włoska: 1 sztuka
    - Mielone mięso z indyka: 50 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - bulion: 1 szklanka
    - olej: 2 łyżki
    - koncentrat: 4 łyżki
    - koperek, pietruszka: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wielkopolskie kolorowe gołąbki poznańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku gotujemy osolona wodę z łyżka oleju.
    Myjemy kapustę, oddzielamy liście, wycinamy głąby, wrzucamy na wodę obgotowujemy, wrzucamy na sito.
    Mięso z indyka łączymy jajkiem z pieprzem oraz solą
    Na środek liścia nakładamy nadzienie zaginamy boki, rolujemy owijamy nitka albo szczypiorkiem.
    W dużym garnku na 2 liściach kapusty układamy gołąbki najwyżej 3 warstwy dlatego idealny do tego dania jest duży rondel. Zalewamy bulionem wymieszanym z olejem oraz koncentratem. Gotujemy min, podajemy z ryżem oraz natka pietruszki. Przepiękne i przepyszne!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.99 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
s

4.99 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bułeczki poznańskie

sylwin03 Wypróbujcie, warto 6 godz.

To może cię zainteresować