Wielki naleśnik zapiekany z mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto na naleśnik;mąkę miksujemy z mlekiem, jajkiem,szczypta soli oraz olejem (ciasto powinno być odrobinę gęstsze niż na naleśniki).na płaską blachę do pieczenia 25cm*35cm wykładamy papier do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy w piekarniku 180 stopni ok 35 min.
farsz;mięso mielone smażymy na patelni gdy będzie już zarumienione dodajemy mieszankę chińska gdy warzywa odparują wodę dodajemy przecier i przyprawiamy do smaku.
gotowy farsz wykładamy równomiernie na wiekim naleśniku zwijamy w rulon(roladę)zostawiamy na blaszce posypujemy startym serem i zapiekamy przez 10 min
Porady
potrawa jest bardzo smaczna jeśli ktoś lubi ostro można dodać papryczkę chilli
Komentarze