Wielkanocny zajączek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Dzieciaki uwielbiają takie zabawne potrawy!

  • 10 min

Składniki:

  • Koperek 1 gałązka
    Ziele angielskie 2 ziarenka
    goździk 1 szt
    jajko na twardo 1 sztuka
    sałata do dekoracji

Wielkanocny zajączek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obcinamy dolną część jajka, tak aby stało stabilnie. Z obciętej
    części jajka wykrawamy uszy zajączka. Nacinamy nożem jajko, w
    miejscach, w których chcemy osadzić uszy i w otworkach umieszczamy małe
    kawałki jajka-uszy. Wykałaczką robimy dziurki w miejscach oczek i
    umieszczamy w nich ziarenka ziela angielskiego. Niżej wkładamy
    goździk-nosek. Podobnie postępujemy z wąsikami, które robimy z
    gałazkę koperku. Zajączka usadzamy na sałacie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy