Wielkanocny zając orzechowy

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepyszny

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt orzechowy:6 jajek, 1 szkl mielonych orzechów włoskich,0,5 szkl cukru,4 łyżki bułki tartej,1 łyżka mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    Krem: 20 dkg wiórków kokosowych,1 szkl mleka,margaryna Kasia,łyżka żelatyny,0,5 szkl cukru pudru

Wielkanocny zając orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem,delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami,piec 20 min w 170 stopniach.
    Krem. Krem: gotować 10 min mleko z kokosem,ubić margarynę z cukrem,połączyć z przestudzonym kokosem,można dodać rozpuszczoną w łyżce wody żelatynę.Po upieczeniu biszkoptu i przełożeniu kremem,odciąć uszy i przełożyć na górę zająca.

Porady

Pieczemy w okrągłej tortownicy!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy