Wielkanocny sos chrzanowy

4.5 (183 ocen)

Co roku gości na moim Wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 1 mały słoiczek chrzanu
    2 jabłka
    2 ogórki kiszone
    pół szklanki śmietany
    pół szklanki majonezu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Jajko Sosy

Wielkanocny sos chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i ogórki pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Połączyć z majonezem i śmietaną następnie dodać chrzan doprawić solą i pieprzem - wymieszać.
  • 3. Przygotowanym sosem zalewamy połóki ugotowanych jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować