Wielkanocny piernik z powidłami

4.99 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Szybkie ciasto na stół wielkanocny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    Jajka 3 szt.
    Mleko 1 szklanka
    Powidło śliwkowe 1 szklanka
    Olej ¾ szklanki
    Mąka pszenna 3 szklanki
    Miód prawdziwy 2 łyżki
    Cukier 1 szklanka
    Kakao 2 łyżki
    Przyprawa do piernika 1 duża paczka
    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Soda oczyszczona 1 ½ łyżeczki
    Cukier puder do posypki
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wielkanocny piernik z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, dodać mleko, miód i powidła śliwkowe i wymieszać mikserem. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Dodawać po jednej łyżce mieszanki suchej do mokrej miksując. Blachę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Miód Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować