Wielkanocny koszyczek z kabanosów z jajkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Z kromki chleba ,kabanosów i ugotowanych jajek można wyczarować takie odświętne śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych
    2 laski kabanosów wieprzowych
    1 kromka zwykłego chleba
    troszeczkę masła do posmarowania kromki
    1-2 łyżki majonezu dekoracyjnego "Winiary"
    1 rzodkiewka
    1 łyżka rzeżuchy
    3 listki bazylii
    1 biała okrągła serwetka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wielkanocny koszyczek z kabanosów z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na okrągłym talerzu rozkładamy białą serwetkę.Kromkę chleba smarujemy masłem ,majonezem.Z kabanosów poprzecinanych na cieniutkie paseczki robimy obwódkę wokół kromki i krateczkę (kładąc na skos paseczki kabanosów w mniej więcej równych odstępach).Z kawałka kabanosa kroimy pod lekkim skosem plasterki(na ucho do koszyczka).Na serwetce od dołu kładziemy kromkę z krateczką ,a z plasterków kabanosa układamy ucho(plasterki zachodzą lekko na siebie).Jajka przecinamy na mniejsze połówki.Układamy obok siebie w koszyczku(nad kanapką).Z rzodkiewki robimy ozdobne kwiatuszki,zdobimy liśćmi bazylii,z rzeżuchy pomiędzy jajkami robimy zieloną gałązkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować