Wielkanocny baranek z ryżu preparowanego

  • wyświetlono: 3137 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Wielkanocny baranek bez pieczenia. Smakuje dobrze nawet kilka dni po Wielkanocy.

ewiczka2304
  • 30min

Składniki

30 dag cukierków krówek
125 g margaryny
2 łyżki wody
6 dag ryżu preparowanego

Sposób przygotowania przepisu:

Wielkanocny baranek z ryżu preparowanego

  • 1. Krówki z wodą i margaryną rozpuszczamy na wolnym ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ryż preparowany, dokładnie mieszamy. Ciepłą masę wkładamy do foremki na baranka dobrze ugniatając. Pozostawiamy w foremce 24 godziny. Po tym czasie delikatnie wyjmujemy baranka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieWielkanocryż preparowanykrówkicukierkibaranekryż dmuchany

Komentarze

Podobne przepisy

kakaowe szyszki z ryżu preparowanego i krówek

Dodane przez: cookyourself

kakaowe szyszki z ryżu preparowanego i krówek

Pamiętacie szyszki z dzieciństwa?...

Wielkanocny baranek

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Wielkanocny baranek

Baranek z ciasta to słodka i piękna...

baranek

Dodane przez: klementynka

Wielkanocny baranek

Kiedy byłam dzieckiem moja Babcia...

image-1cx5k0v

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

kajmakowe kuleczki z preparowanego ryżu

Pamiętacie szyszki z preparowanego...

baranek

Dodane przez: lucyna19

Baranek wielkanocny

Baranek wykonany z ciasta drożdzowego...

Baranek i zajączek wielkanocny

Dodane przez: anka1988

Baranek i zajączek wielkanocny

Sprawdzony przepis na zajączka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE