Wielkanocny baranek z ryżu preparowanego

4.49 (195 ocen)

  • 30 min

Wielkanocny baranek bez pieczenia. Smakuje dobrze nawet kilka dni po Wielkanocy.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag cukierków krówek
    125 g margaryny
    2 łyżki wody
    6 dag ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Wielkanocny baranek z ryżu preparowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krówki z wodą i margaryną rozpuszczamy na wolnym ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ryż preparowany, dokładnie mieszamy. Ciepłą masę wkładamy do foremki na baranka dobrze ugniatając. Pozostawiamy w foremce 24 godziny. Po tym czasie delikatnie wyjmujemy baranka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Cukier Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Baranek Wielkanocny

To może cię zainteresować