Wielkanocny baranek z masła

  • wyświetlono: 825 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Taki baranek zawsze gości na naszym stole.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

200 g masła ( kostka )
kawałki papryki do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Wielkanocny baranek z masła

  • 1. Kostkę masła ustawić na dłuższym , wąskim boku i wyciąć sylwetkę baranka. Z odciętego masła zrobić wełenkę tzn. przeciskać małe porcje masła przez wyciskarkę do czosnku i przylepiać do baranka.
    Można zrobić rogi ( u mnie z papryki ) i oczy ( np. z goździków ). Udekorować wg uznania.
    Miłej zabawy i smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilWielkanocmasłobaranekbaranek z masławielkanocny baranek z masła

Komentarze

Podobne przepisy

Wielkanocna galaretka z kurczaka.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wielkanocna galaretka z kurczaka

Ciekawa przekąska na stół wielkanocny.

Wielkanocne jajka z łososiem

Dodane przez: Jaga85

Wielkanocne jajka z łososiem

Idealne na świąteczne śniadanie...

Koszyczek wielkanocny

Dodane przez: nataliaa92

Koszyczek wielkanocny z ciasta drożdżowego

Wielkanoc niebawem... okazja by...

Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem

Przepis na tak podane jajka, znalazłem...

.

Dodane przez: Anitka0804

Chrzan Wielkanocny z jajkiem

Podawać do zimnych mięs, wędlin...

Wielkanocne koszyczki z sałatką jarzynową

Dodane przez: kasik1p3

Wielkanocne koszyczki z sałatką jarzynową

Sałatka podana w koszyczkach z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE