Wielkanocny Baranek cytrynowy

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wielkanocny Baranek cytrynowy wg przepisu, który dostałam od mamy :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 50 gramów
    - mąka: 0.5 szklanki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 5 łyżeczek
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - Szczypta soli: 1 sztuka
    - olejek cytrynowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Wielkanocny baranek cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielkanocny Baranek cytrynowy 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na jednolitą masę. Dodać sól, jajko i ponownie ucierać. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy i ciągle ucierając dodawać olejek. Formę do pieczenia natłuścić a następnie wlać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 180'C. Gotowego baranka pozostawić do przestygnięcia a następnie za pomocą pisaków do ciast udekorować wg uznania. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować