Wielkanocne spaghetti

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

To pomysł na szybki wielkanocny obiad. Powstaje szybko, a smakuje rewelacyjnie. Połączenie makaronu z jajkiem sadzonym zawsze się sprawdza!!! Polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    • 400 gram makaronu spaghetti,
    • 6 jajek,
    • 3 ząbki czosnku,
    • 300 gram wędliny w kawałku,
    • 120 gram parmezanu,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Olej rzepakowy do smażenia,
    • Rzeżucha do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wielkanocne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotowany makaron 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy.
  • smażenie wędliny 2. Wędlinę kroimy w kostkę i przysmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • dodanie makaronu 3. Do przysmażonej dodajemy makaron. Całość razem podgrzewamy, my makaron stał cię ciepły.
  • dodanie sera 4. Do ciepłego dodajemy starty na drobnych oczkach parmezan. Danie mieszamy do momentu rozpuszczenia sera. Ewentualnie doprawiamy je do smaku.
    Jednocześnie na oddzielnej patelni przygotowujemy jajka sadzone, tak by żółtko pozostało płynne.
    Gotowy makaron porcjujemy na talerze. Na makaron wykładamy jajka sadzone. Całość posypujemy rzeżuchą i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować