wielkanocne smarowidło

0 (0 ocen)

  • 8 min

Na wielkanocnym stole powinny znaleźć się między innymi smakołykami także przeróżne smarowidła. Na przykład pasta z twarogu, tuńczykla, kaparów i bazylii. Jest pyszna i lekka, wiosenna i zdrowa.

  • 8 min

Składniki:

  • -twaróg w kostce (chudy) : 200-250 g
    -tuńczyk w sosie własnym ( kawałki) : 1 puszka
    -bazylia świeża : 1- 2 gałązki
    -kapary w zalewie : 1-2 łyżki
    - sól : maksymalnie 0,5 łyżeczki

Wielkanocne smarowidło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i kapary odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do blendera, zmiksować. Pastę udekorować kaparami i listkami bazylii.

Porady

Do pasty zamiast bazylii można dodać szczypiorek lub koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy