Wielkanocne Skrzaty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Fajne, wesołe i smaczne Skrzaty z pewnością powędrują na wielkanocny stół :)

Składniki:

  • 4 jajka kurze
    4 rzodkiewki
    1 cebula czerwona
    1/3 małej łyżeczki barwnik dowolny kolor (ja miałam zielony)
    majonez i szczypior (wg.uznania)

Wielkanocne skrzaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielkanocne Skrzaty 1. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie,studzimy-obieramy.
  • Wielkanocne Skrzaty 2. Do garnka z barwnikiem wlewamy gorącą przegotowaną wodę i wkładamy do niej obrane jajka na około 15 minut.Wyciągamy i odcinamy od nich czapki za pomocą nożyka.
  • Wielkanocne Skrzaty 3. Z umytych i osuszonych rzodkiewek wycinamy oczka i bużkę,a w to miejsce wciskamy majonez.
  • Wielkanocne Skrzaty 4. Cebule obieramy i przecinamy za pomocą nożyka do dekoracji.Z połówki cebuli wyciągamy krążki.
  • Wielkanocne Skrzaty 5. Na talerzu za pomocą szprycy lub łyżki wykładamy majonez.Na majonez rozsypujemy posiekany szczypior.Na szczypior układamy krążki cebuli,na każdy kładziemy jajko dodajemy główke z rzodkiewki , nakładamy czapę i gotowe....

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Komentarze

Podobne przepisy