Wielkanocne rolowanie

  • wyświetlono: 473 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Potrawa stworzona spontanicznie, na zasadzie spróbuję, a może się uda. Rolada zaskoczyła wszystkich i stała się hitem na "większych" imprezach.

olalutka
  • 60min

Składniki

-ciasto francuskie
- duży serek topiony
- 10 plastrów sera żółtego
-10 plastrów szynki
- 20 dkg pieczarek
- łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Wielkanocne rolowanie

  • 1. Płat ciasta francuskiego rozwijamy smarujemy serkiem topionym , na to wykładamy plastry sera żółtego a na ser przesmażone pieczarki ,zwijamy całość w kształt rolady( możemy wierzch posmarować rozpuszczonym masłem ) i wstawiamy do piekarnika na ok 20-30min, w temp 180 stopni , należy sprawdzać czy rolada zrobiła się już złota.

Porady

Roladkę podajemy do barszczu lub jako przystawkę. Znakomicie smakuje również na zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkaroladabarszczdanie Wielkanocne

Komentarze

Podobne przepisy

Chrzan wielkanocny

Dodane przez: Jaga85

Chrzan wielkanocny

To prosty przepis na chrzan który...

Wielkanocne koreczki

Dodane przez: Jaga85

Wielkanocne koreczki

To prosta i szybka w przygotowaniu...

Rolowane ziemniaki z zapiekaną kapustą

Dodane przez: Kloruś

Rolowane ziemniaki z zapiekaną kapustą

Ziemniaki nie musza być nudne....

szynka w galarecie

Dodane przez: capri

wielkanocna szynka w galarecie

Pięknie będzie prezentować się...

Wesołych Świąt :)

Dodane przez: Waldek

Myszka Wielkanocna

Ciekawa dekoracja Wielkanocnego...

paszteciki

Dodane przez: paolineczka

Wielkanocne paszteciki

Wielkanocne paszteciki z farszem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE