WIELKANOCNE JAJKO Z ANCHOIS

4.5 (163 ocen)

  • 20 min

Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Wygląda oryginalnie ale składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników. Stała się przysmakiem gości i hitem świątecznego menu. Pasta jest także idealna do smarowania pieczywa lub krakersów.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    50g filecików anchois
    2 łyżki szczypiorku
    8 łyżek tartego żółtego sera
    3 łyżki majonezu
    pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Wielkanocne jajko z anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0c9r5i6 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i odciąć 1/3 górnej jego części.
    Z każdego jajka wydrążyć żółtko.
  • image-1ok7ys0 2. Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek, 4 fileciki anchois, żółty ser starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu miksować blenderem do postaci pasty.
  • 3. Łódeczki z białka napełnić przygotowaną pastą. Udekorować na wierzchu paskami filecików anchois. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować