Wielkanocne jajka w sosie chrzanowym

4.5 (166 ocen)

Proste i smaczne.

Składniki:

  • Składniki:
    5 jajek
    1 słoiczek majonezu
    Mały jogurt naturalny
    2 marchewki
    1 Puszka groszku konserwowego
    2 stołowe łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
    Natka pietruszki
    Szczypiorek
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wielkanocne jajka w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Marchewkę gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę, Sos: majonez mieszamy z jogurtem, z dodatkiem natki i pieprzu, dodajemy marchewkę i groszek z puszki. Zalewamy jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować