Wielkanocne jajeczka z krówkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybki deser bez pieczenia. ;) Dzieci będą zachwycone! ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 150 g pszenicy dmuchanej w miodzie
    100 g masła
    200 g krówek śmietankowych
    łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
    kilka patyczków do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki

Wielkanocne jajeczka z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W średniej wielkości garnku roztapiamy masło z pokrojonymi krówkami (nie muszą być pokrojone bardzo drobno, nawet wystarczy jak będą przełamane na pół). Dodajemy cukier i cały czas mieszamy aż do całkowitego połączenia się składników.*

    Następnie wsypujemy pszenicę, wyłączamy ogień i mieszamy przez dwie - trzy minuty. Odstawiamy masę na góra pięć minut do przestygnięcia. Następnie formujemy jajeczka i nadziewamy na patyczek. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Można udekorować kolorowymi posypkami.

Porady

* Robimy to na baardzo malutkim ogniu, żeby masa się nie przypaliła. ** Moim zdaniem nie powinny tego robić dzieci, masa jest dość ciepła podczas formowania, za to jak najbardziej dzieci mogą jeść! ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Masło Pszenica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować