Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne i bardzo delikatne w smaku. Wykonanie ich nie zajmuje dużo czasu. Możemy przygotować je na wielkanocny stół.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    4 duże liście zielonej sałaty
    rzeżucha według uznania
    1 płaska łyżka majonezu
    sól do smaku
    biały pieprz mielony do smaku

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
  • 2. Sałatę i rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
  • 3. Żółtka, majonez, sałatę i rzeżuchę miksujemy blenderem na gładką masę, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.
  • 4. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy rzeżuchą. Podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy