Wielkanocne jajeczka faszerowane pastą ze szprotek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała propozycja na wielkanocne śniadanie

  • 30 min

Składniki:

  • składniki :
    30 dag wędzonych szprotek
    6 ugotowanych na twardo jajek
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sól,
    pieprz

Wielkanocne jajeczka faszerowane pastą ze szprotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szprotki obieramy z głowy, ogona, skóry i kręgosłupa. Mielimy w maszynce razem z cebulą. jajka delikatnie przekrawamy na połówki, wyjmujemy żółtka, następnie mielimy je ze szprotkami. do tak przygotowanej masy dodajemy masło, ucieramy, doprawiamy solą i pieprzem a następnie faszerujemy białka jajek

Porady

do pasty możemy dodać odrobinę chrzanu lub musztardy, wówczas nadzienie będzie ostrzejsze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy